Hoppa till sidans innehåll

Storfavoriten Lindqvist vann i Mosås

20 JUN 2022 17:53
Rikard Lindqvist segrade återigen i Mosås och drar ifrån rejält i tabellen och får nog därmed gälla som storfavorit till seriesegern i A-klassen.
  • Uppdaterad: 20 JUN 2022 17:53

Skoghallspelaren Rikard Lindqvist ligger bättre till än någonsin i Mellansvenska Cupen efter A-klassegern i Mosås och ser ut att gå mot serieseger - och får gälla som en storfavorit även i finalen i Nyköping, där den gröna grodan, som än så länge är namnlös, väntar på sin rättmätige totalsegrare av Mellansvenska Cupen. För närvarande innehas denna av Anton Eriksson, som numera kan titulera sig världsmästare. Och det finns många duktiga aspiranter i flera olika klasser som är "sugna på grodan", så det blir ingen lätt match att ta hem trofén. Men Rikard är, som sagt, en av favoriterna och den enda som spelade "grönt" i Mosås - snitt 34,5 slag. En välförtjänt delseger där meriterade Stefan Viberg / Tyresö BGK och Robin Andersson / Strängnäs BGK kom tvåa respektive trea. Stefan klättrar i tabellen och Robin befäster sin andraplats i serien.  

I B-klassen var det Reinhold Nietsch /Eskilstuna BGK som inte helt oväntat vann och seglar nu upp en bra bit i tabellen. Final i Nyköping väntar. Tvåa kom utmärkta Andreas Rosenberg / Örebro BGK, som tar sig upp i serieledning, och trea blev lagkamraten Fredrik Larsson, som klättrar rejält i tabellen. Final väntar även bland dessa herrar i Nyköping. 

I C-klassen var det Mosås för hela slanten på pallen. Etta kom Gustav Westman som klättrar rejält i tabellen, tvåa Ulla Ljung, som därmed fortfarande har chansen att gå till final i Nyköping, och trea Ginalyn Robertsson, som befäster sin serieledning. Eva Prennfors kom fyra och var bäste bortaspelare och säkrar förmodligen därmed en plats i finalen. 

Det blev ännu en hemmaseger i D-klassen där Katarina Holm tog hem segern, en seger som kan innebära en finalplats i Nyköping, trots att detta var hennes första tävling i cupen. Tvåa blev rutinerade Örjan Molin / Södertälje BGK som går upp till topp tre i tabellen - och en säkrad finalplats i Nyköping. Trean Christoffer Säterbro /Mosås BGK spelade sin första tävling i cupen, och har en viss chans att nå finalen. 

Ser resultaten i sin helhel: Klicka > här

Nu går touren vidare till Nyköping nästa helg, där det också firas Midsommarafton. Missa inte par- och mixtävlingarna som går av stapeln på fredagen kl. 10.00. Glöm inte att boka plats för husvagn, om ni vill bo inom bangolfområdet. www.mgk49.n.nu . Väl mött. 

Skribent: Klara Barger
E-post: Adressen Gömd

Mellansvenska Cupen 2022

Agendan 2022

klicka > här.

Tabellen 2022 klicka > här.
*

Klicka på omslaget

Postadress:
Mellansvenska Bangolfförbundet
Tommy Blixt, Rökstavägen 13
633 52 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 0736667953
E-post: mellansvenska@bangol...

Se all info