Hoppa till sidans innehåll

Lite drygt halvvägs in i säsongen

30 JUL 2019 03:31
Med ungefär halva säsongen avklarad är det dags att försöka ge sig på en liten sammanfattning. Konstateras kan att vi inom Mellansvenska Bangolfförbundet har rönt fantastiska framgångar under första halvan av utomhussäsongen.
  • Uppdaterad: 30 JUL 2019 03:29

Ett SM-guld och glädjande seger för Skoghall i Elitserien står naturligtvis väldigt högt på listan men i mina ögon minst lika högt måste man ranka den fantastiska bedrift Lennart Jansson (Örebro) lyckats med genom att vinna sitt sjätte raka SM-guld i Oldtimers. Lägg dessutom till ett silver för Marie-Louise Tunmats (Örebro) samt ett brons för Pirkko Maaninka (Eskilstuna) i samma mästerskap så måste man nog anse att detta var ett mycket lyckat Oldtimers-SM för distriktet. Som grädde på moset lyckades dels MGK49 Nyköping knipa ett brons i lagspelet och Södertälje BGK en medalj av samma valör i 5-manna (knappt före nämnda MGK49).

I Mellansvenska cupen återstår, om jag räknat rätt, nu fyra deltävlingar och jag hoppas naturligtvis på att det blir många deltagare i avslutningen så att racet mot finalen i Skoghall blir så där härligt jämn, spännande och rafflande. Jag vet att det var en del åsikter om att finalen just förlades till Skoghall men jag tycker att Skoghall själva genom deltagande på flera deltävlingar har visat för oss att de både kan och vill vara en viktig del av vårt distrikt och för det vill jag ge dem en stor eloge. Nu är det upp till oss andra, de som kvalificerar sig för finalen, att med samma glädje och vilja ge tillbaka genom att ställa upp i finalspelet och göra det till en av säsongens höjdpunkter.

På agendan finns också ett stundande Filt-DM som i år går på min egen klubbs fina anläggning i Björnlunda. Jag kan meddela att vi inom i Daga BGK gör vårt yttersta för att anläggningen ska vara i absolut toppskick inför DM och vi ser fram emot att välkomna hela distriktet i uppgörelsen om de ädla medaljerna.

Vi får självfallet inte heller glömma att vi i distriktet fått en helt ny landslagsspelare. Fanny Eriksson (MGK49 Nyköping) debuterar i juniorlandslaget som den 7 - 10 augusti åker till Lettland för att spela EB. Stort, stort grattis till landslagsplatsen och lycka till Fanny! Det ska bli väldigt spännande att följa din utveckling! I samma andetag bör man kanske även nämna att allas vår Ulf Kristiansson (Skoghall) kommer representera herrlandslaget som i oktober åker till Kina. Lycka till Ulf!


Avslutningsvis vill jag bara säga att arbetet i distriktet och klubbarna ser ljust ut! Jag tror på det vi gör och att vi är på väg mot något riktigt bra. Fortsätt ute i klubbarna på inslagen linje, se till att dela med er av erfarenheter från till exempel ungdomsläger nu på sommaren. Vad har ni gjort? Vad var bra? Vad var mindre bra? Hur ”binder” ni upp barnen/ungdomarna så att de kommer tillbaka och blir aktiva inom vår idrott? Det är där vi måste arbeta! Det är med hjälp av rekrytering av nya spelare vi kan utveckla vår sport och växa! Kämpa på därute och jag hoppas att ni hör av er till oss i styrelsen om det är något vi kan bistå er med!

Vi ses ute på tävlingar och anläggningar runt om i distriktet!

Björnlunda i juli 2019


Mats Söderkvist
Ordförande Mellansvenska Bangolfförbundet

Skribent: Mats Söderkvist
E-post: Adressen Gömd

Mellansvenska Cupen 2022

Agendan 2022

klicka > här.

Tabellen 2022 klicka > här.
*

Klicka på omslaget

Postadress:
Mellansvenska Bangolfförbundet
Tommy Blixt, Rökstavägen 13
633 52 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 0736667953
E-post: mellansvenska@bangol...

Se all info