Hoppa till sidans innehåll
Lagbild Tjejfemman 2015 Vänersborg

Silver i Tjejfemman

22 MAR 2015 17:57
Stabil insats av Mellans tjejer i Vänersborg.
  • Skapad: 22 MAR 2015 17:57

Den gångna helgen spelades årets upplaga av Tjejfemman. Spelplatsen var Varglyans EB i Vänersborg. Blott fem lag kom till start, men glädjande nog var alltså Mellan tillbaka. Fem lag innebar att alla lagen hann möta varandra två gånger, en gång på lördagen och en gång på söndagen. 

 

På lördagen blev det först en klar seger över ena laget från Väst och sedan en lika klar förlust. Dessa resultat kom att uprepa sig på söndagen. Det ena Västlaget var klart bäst och vann tävlingen ohotade medan det andra var lika överlägset åt andra hållet. Mellan kämpade i mitten av tabellen mot de båda lagen från Syd. På lördagen förlorade man först mot Syd Grön trots en mycket bra start. Men flera av spelarna tappade i slutet mot sin kombatant från Syd. Viktigt då att man kunde studsa tillbaka direkt och vinna mot Syd Vit. Eftersom Syd Vit på morgonen hade vunnit mot Syd Grön så innebar det att alla lagen stod på fyra poäng efter lördagens spel. Bäst i Mellan spelade Marie-Louise Tunmats och Ann-Marie Lindvall. 

 

På söndagen vann nu Syd Grön mot Syd Vit. Det blev således extra viktigt att slå Syd Grön i kampen om bronset. Det kunde man göra ganska komfortabelt sedan Syd Grön inte riktigt kommit upp i standard. Därefter väntade Syd Vit. Vinst där och silvret var så gott som klart. Mellan fick till tre grönvarv och gjorde därmed en av sina bättre matcher när det som bäst behövdes. Dock hårt motstånd från Syd men tack vare att Mellan vann de täta matcherna så skrevs segersiffrorna till 4-1. Sedan avslutades helgen som den började med en klar seger och en klar förlust mot lagen från Väst. Bäst på söndagen i Mellan var Marie-Louise Tunmats som spelade mycket jämnt och stabit vilket renderade henne ett grönt snitt. 

 

Silvertjejerna från Mellan heter: Marie-Louise Tunmats, Örebro; Ann-Marie Lindvall, Garphyttan; Lena Brown, Spiik; Ingela Eriksson, Djulö; Ginalyn Robertson, Örebro och Sara Wallin, MGK 49 Nyköping. Coacher var Mikael Karlsson och Peter Lindqvist. 

Skribent: Christian Eriksson
E-post: This is a mailto link

Mellansvenska Cupen 2022

Agendan 2022

klicka > här.

Tabellen 2022 klicka > här.
*

Klicka på omslaget

Postadress:
Mellansvenska Bangolfförbundet
Tommy Blixt, Rökstavägen 13
633 52 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 0736667953
E-post: mellansvenska@bangol...

Se all info