Alexander Princis segrade i hård konkurrens

21 maj. Det var en strålande sommardag i Eskilstuna när närmare 100 spelare gjorde upp i tredje omgången av Mellansvenska Cupen. Det blev bara två varv p.g.a det stora deltagarantalet.

I A-klassen var det mycket jämnt, men till slut segrade Alexander Princis / Tantogårdens BGK med ett slag över tvåan Patrik Eliasson / Tyresö BGK. Trea kom Ulf Swedberg efter särspel mot Anders Hedlund / Södertälje BGK, då båda hamnade på 66 slag.

I B-klassen var det "nemas problemas" för Ronnie Lundgren från Sundbybergs BGK som segrade med fina 65 slag och god marginal till tvåan Kari Laakso / Eskilstuna BGK som gick på 74 slag. Trea blev Fredrik Hasselgren / Linköpings Bangolfklubb efter särspel mot Peter Lindqvist / Djulö BGK, då båda gick på 75 slag.

I C-klassen var det hemmaspelaren Patrik Vikström som spelade gröna 70 slag och segrade före Lars Rehn / Ludvika BGK som gick på 72 slag och med marginal slutade före trean Lars Abrahamsson / Enköpings BGK 81 slag.

I D-klassen spelade Bo Nydén ett väldigt säkert förstavarv och med 14 slags marginal före tvåan såg det ut att bli en promenadseger , men som i all annan idrott kan mycket hända och på sista varvet tappade Bo en hel del och det blev till slut en riktigt jämn och spännande tillställning, men Bo var stark och redde upp det och vann ändå till slut med sina 85 slag  med marginal mot Mats Gustavsson / Sundbybergs BGK, som blev tvåa efter särspel mot Maria Gyllander / Mosås BGK, då båda hamnade på 95 slag.

Det var på det hela taget en lyckad tävling, enligt uppgift, och nu går cupen vidare till det i närmaste kultförklarade Mosås BGKs banor söder om Örebro.