Hoppa till sidans innehåll

Förändringar när MSV-Cup drar igång

14 MAJ 2015 07:25
Intensiv tävlingsperiod väntar.
  • Skapad: 14 MAJ 2015 07:25

Med helgens nationella tävling i Örebro startar 2015 års upplaga av MSV Cup. Tio kvaltävlingar väntar innan det blir final för de främsta i Nyköping i september. Närmaste perioden mellan de två seriespelen väntar tävling samtliga fyra helger då i tur och ordning Örebro, Södertälje, Haga och Eskilstuna står som värdar för varsin kvaltävling.

Det finns flera nyheter vad gäller MSV Cup. Den viktigaste är att tävlingen nu arrangeras av Mellansvenska Bangolfförbundet och inte som tidigare direkt av klubbarna. Förhoppningen är att förändringen ska skänka tävlingen större tydlighet och stabilitet.

Nytt för i år är att det kommer att löna sig att vara den som samlar flest poäng i kvalet. Det blir nämligen utdelning av prispengar till den spelare i varje klass som totalt sett samlar flest poäng i kvaltävlingarna. Till finalen går de tolv spelare i varje klass som har flest poäng och vilka har spelat minst tre kvaltävlingar.

En annan nyhet är att de delade poängen är borta. Med övergången till de internationella reglerna kom så diffen tillbaka som särskiljningsmetod. Därmed inga delade placeringar och följaktligen inte heller några delade poäng.

Finalen spelas från och med i år över två dagar. Den slutgiltige segraren kommer att få den första inteckningen i det nyinstiftade vandringspriset. Ungdomsklasserna är borttagna från finalen.

Om du har frågor eller fungeringar om tävlingen så är du välkommen att kontakta Peter Lindqvist eller Lucas Wallin.

Slutligen vill be alla arrangörer att arbeta mot att ha en ny version av BangolfArena. Kontakta Peter Lindqvist eller Lucas Wallin om du som arrangör behöver hjälp med något, försök att vara ute i god tid före er tävling. Efter avslutad tävling är det viktig att du som tävlingsledare snabbt mejlar in BA-filen till This is a mailto link  så att vi kan uppdatera ställningen i cupen. 

Skribent: Christian Eriksson
E-post: This is a mailto link

Mellansvenska Cupen 2022

Agendan 2022

klicka > här.

Tabellen 2022 klicka > här.
*

Klicka på omslaget

Postadress:
Mellansvenska Bangolfförbundet
Tommy Blixt, Rökstavägen 13
633 52 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 0736667953
E-post: mellansvenska@bangol...

Se all info